4. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš domácí recept na lahodnou lasagni Bolognese plnou chutí a vůní italské kuchyně. Suroviny snadno sehnatelné a postup přehledný i pro začátečníky. Bon appétit!
Suroviny
- 250 g sušených lasagní
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčatové omáčky
- 200 g nastrouhaného sýra
- 50 g másla
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Nejprve si připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme mleté hovězí maso a smažíme, dokud nebude maso zezlátlé. Osolíme, opepříme a přidáme oregano.
- Přilijeme rajčatovou omáčku a necháme omáčku provařit asi 15 minut na mírném ohni.
- Mezitím si připravíme lasagni. Do vymazaného pekáče postupně dáváme vrstvy lasagní, omáčky a nastrouhaného sýra. Opakujeme, dokud nenaplníme celý pekáč.
- Poslední vrstvu zakončíme nastrouhaným sýrem.
- Pekáč s lasagní dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30 minut, dokud sýr na vrchu nezezlátne a nezačne se chytat křupavá kůrka.
- Hotovou lasagni necháme chvíli odpočinout a pak podáváme. Dobrou chuť!




