4. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Lasagne Bolognese domácí recept
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš domácí recept na lahodnou lasagni Bolognese plnou chutí a vůní italské kuchyně. Suroviny snadno sehnatelné a postup přehledný i pro začátečníky. Bon appétit!

Suroviny

  • 250 g sušených lasagní
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g rajčatové omáčky
  • 200 g nastrouhaného sýra
  • 50 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, oregano

Postup

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme mleté hovězí maso a smažíme, dokud nebude maso zezlátlé. Osolíme, opepříme a přidáme oregano.
  3. Přilijeme rajčatovou omáčku a necháme omáčku provařit asi 15 minut na mírném ohni.
  4. Mezitím si připravíme lasagni. Do vymazaného pekáče postupně dáváme vrstvy lasagní, omáčky a nastrouhaného sýra. Opakujeme, dokud nenaplníme celý pekáč.
  5. Poslední vrstvu zakončíme nastrouhaným sýrem.
  6. Pekáč s lasagní dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30 minut, dokud sýr na vrchu nezezlátne a nezačne se chytat křupavá kůrka.
  7. Hotovou lasagni necháme chvíli odpočinout a pak podáváme. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *