12. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na lahodnou lasagni bolognese s ricottou. Kombinace bohaté omáčky bolognese s jemnou ricottou a caprese sýrem vytváří dokonalou kombinaci chutí. Výtečná italská specialita, která potěší celou rodinu!
Suroviny
- Lasagne plátky
- 400g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčatového protlaku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 200g ricotty
- 100g strouhaného parmezánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme mleté maso a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přilijeme rajčatový protlak, přidáme lžičku sušeného oregana a tymiánu. Osolíme a opepříme. Necháme provařit cca 10 minut.
- V míse smícháme ricottu s polovinou parmezánu a dochutíme solí a pepřem.
- Do zapékací mísy dáme vrstvu ragú, na ni položíme lasagne plátky a potřeme polovinou ricotty. Postupně pokračujeme, dokud nám nedojdou suroviny.
- Zakryjeme zapékací mísu a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30-40 minut.
- Nakonec posypeme zbylým parmezánem a pečeme ještě 5 minut, než se parmezán rozpustí.
- Hotovou lasagni necháme chvíli odpočinout a pak můžeme podávat. Dobrou chuť!




