Užijte si tradiční italskou lasagni Bolognese s venkovským stylem! Tento recept kombinuje bohatou a chutnou omáčku Bolognese s caprese sýrem a vrstvami lahodného těstovinového pokrmu. Naučte se, jak jednoduše připravit chutné jídlo pro celou rodinu.

Suroviny

  • 400g sušených lasagní
  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčatového protlaku
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 100g strouhaného sýra
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso není dobře propečené.
  3. Přilijeme rajčatový protlak a dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Necháme provařit cca 10 minut.
  4. Ve vhodném pekáči střídáme vrstvy lasagní, masa a smetany. Poslední vrstvu zakončíme smetanou a posypeme sýrem.
  5. Pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 30 minut, dokud není sýr zlatavý.
  6. Lasagne Bolognese necháme chvíli odpočinout a pak můžeme podávat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *