Užijte si tradiční italskou lasagni Bolognese s venkovským stylem! Tento recept kombinuje bohatou a chutnou omáčku Bolognese s caprese sýrem a vrstvami lahodného těstovinového pokrmu. Naučte se, jak jednoduše připravit chutné jídlo pro celou rodinu.
Suroviny
- 400g sušených lasagní
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčatového protlaku
- 200ml smetany ke šlehání
- 100g strouhaného sýra
- sůl, pepř, oregano, bazalka
Postup
- Na pánvi osmahneme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso není dobře propečené.
- Přilijeme rajčatový protlak a dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Necháme provařit cca 10 minut.
- Ve vhodném pekáči střídáme vrstvy lasagní, masa a smetany. Poslední vrstvu zakončíme smetanou a posypeme sýrem.
- Pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 30 minut, dokud není sýr zlatavý.
- Lasagne Bolognese necháme chvíli odpočinout a pak můžeme podávat. Dobrou chuť!




