15. 12. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodnou italskou lasagni bolognese plnou chutí a vůní. Krok za krokem vás provedeme přípravou této tradiční italské pochoutky, která potěší všechny milovníky dobrého jídla. Podívejte se na náš recept a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 400g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce olivového oleje
- 400g rajčatového pyré
- 200ml červeného vína
- čerstvě nasekaná bazalka a oregano
- 200g lasagní těstovin
- 200g strouhaného sýra
- sůl a pepř
Postup
- Na oleji osmahneme nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájenou mrkev a hovězí maso. Osmahneme dozlatova.
- Přidáme rajčatové pyré a necháme vařit asi 10 minut.
- Přilijeme víno a necháme ještě chvíli vařit. Přidáme bazalku, oregano, sůl a pepř.
- Lasagní těstoviny vaříme podle návodu na obalu.
- Na dno zapékací misky dáme trochu omáčky, pak jednu vrstvu těstovin, omáčku a sýr. Postup opakujeme, dokud nedokončíme všechny vrstvy.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut, nebo dokud není sýr zlatě hnědý.




