Vyzkoušejte tradiční italskou lasagni bolognese s bohatou omáčkou ragù z mletého masa a rajčat, která se vrství s pláty těstovin a sýrem. Tento recept z Itálie je skvělou volbou pro milovníky dobrého jídla. Pochutnejte si na autentické chuti italské kuchyně!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 rajčata
  • 400 g rajčatového pyré
  • 200 ml červeného vína
  • 250 g lasagní
  • 200 g parmazánu
  • sůl, pepř, oregano, bazalka
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi osmažte na olivovém oleji drobně nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na nudličky nakrájené hovězí maso a osmahněte ho dozlatova.
  3. Přilijte červené víno a nechte chvíli povařit.
  4. Přidejte na kostičky nakrájené mrkve a rajčata.
  5. Přidejte rajčatové pyré a nechte omáčku provařit asi 20 minut.
  6. Mezitím uvařte lasagně al dente podle návodu na obalu.
  7. Vymažte formu na pečení olejem a začněte vrstvit lasagne, omáčku a strouhaný parmazán.
  8. Po poslední vrstvě sýra dejte na koláč alobarevněný sýr, bazalku a oregano.
  9. Pečte v troubě na 180°C asi 35-40 minut, dokud nebude sýr zlatavý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *