13. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne s boloňskou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné italské jídlo s naším receptem na lasagne s boloňskou omáčkou. Tato tradiční chuťová bomba je plná výrazných chutí a je perfektní pro každou příležitost. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu!

Suroviny

  • lasagne plátky
  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 400g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce rajčatového koncentrátu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • sůl a pepř podle chuti
  • 200g strouhaného sýra

Postup

  1. Na pánvi orestujeme cibuli a česnek, přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso není zezloutlé.
  2. Přilijeme rajčatový protlak a rajčatový koncentrát, přisypeme oregano, bazalku, sůl a pepř. Dusíme na mírném ohni cca 20 minut.
  3. Do zapékací mísy dáme vrstvu boloňské omáčky, přidáme vrstvu lasagne plátků a takto postupujeme střídavě, dokud není omáčka a těstoviny spotřebovány.
  4. Na závěr posypeme lasagne strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut nebo dokud sýr neztuhne a nezachová zlatavou barvu.
  5. Nechejte chvilku odpočinout a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *