Objavte klasiku italské kuchyně s naším receptem na Lasagne s masovou směsí. Perfektně vrstvené těstoviny s bohatou a šťavnatou masovou směsí, domácí rajčatovou omáčkou a lahodným bešamelem. Přineste si kus Itálie na talíř! Tento recept je ideální pro rodinné obědy nebo večeře. Připravte si krok za krokem dokonalé lasagne, které si zamiluje celá rodina.
Suroviny
- 500 g mletého masa (hovězí nebo smíšené hovězí s vepřovým)
- 12 kusů lasagnových plátů (předvařených nebo suchých)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 450 g rajčatového pyré nebo případně můžete použít pasírovaná rajčata
- 150 ml červeného vína
- 200 g mozarely
- 50 g parmazánu
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a černý pepř
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- 250 ml smetany na vaření
- 2 lžíce mouky
- 2 lžíce másla
- 250 ml mléka
- Nutkání muškátový oříšek
Postup
- Na velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a česnek, osmahněte dozlatova.
- Přidejte mleté maso a smažte, dokud není plně propečené. Poté přilijte červené víno a nechte alkohol vyvařit.
- Přidejte rajčatové pyré, oregano, bazalku, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud směs nezhoustne.
- Mezitím si připravte bešamelovou omáčku. Ve středně velkém hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a míchejte do hladka. Vařte 1-2 minuty.
- Pomalu přilévejte mléko a míchejte do hladka. Když začne omáčka houstnout, přidejte smetanu a špetku muškátového oříšku. Důkladně prošlehejte a vařte další 2 minuty, dokud nebude omáčka hladká a krémová.
- Sestavte lasagne ve velké zapékací míse. Na dně misky rozetřete trochu masové směsi, pak položte vrstvu lasagnových plátů postupně střídejte masovou směs, bešamelovou omáčku a zakončete sýrem.
- Posypeme vrstvu strouhanou mozarellou a parmazánem.
- Předehřejte troubu na 180°C a pečte lasagne přibližně 40 minut, dokud nebude povrch zlatohnědý a bublinkující.
- Než podáváte, nechte lasagne alespoň 10 minut odpočívat.




