29. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na lasagne s domácím pestem a vrstvami parmazánu. Tento tradiční italský pokrm je skvělou volbou pro výjimečnou večeři plnou chutí. Sledujte postup a připravte si výjimečné jídlo pro svou rodinu nebo přátele.
Suroviny
- 400g lasagní těstoviny
- 250g parmazánového sýra
- 200g bazalkového pesta
- 500g rajčat
- 400g smetany ke šlehání
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Nejprve si připravíme pesto, smícháme bazalku s parmazánem, olivovým olejem, česnekem a solí
- Rajčata nakrájíme na plátky a osmahneme na pánvi, přidáme smetanu a přivedeme k varu
- V omáčce zvolna vaříme a dochutíme solí, pepřem a oreganem
- Lasagní těstoviny uvaříme al dente podle návodu na obalu
- Ve formě postupně vrstvíme těstoviny, pesto a omáčku
- Posypeme parmazánem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 30 minut, dokud nebude parmazán zlatavý





