29. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Lasagne s pestem a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte⁢ lahodný recept na lasagne s domácím pestem ⁤a vrstvami parmazánu. Tento tradiční italský pokrm je skvělou volbou pro výjimečnou večeři plnou chutí.‌ Sledujte postup a připravte si výjimečné jídlo pro svou‍ rodinu nebo přátele.

Suroviny

  • 400g lasagní těstoviny
  • 250g⁤ parmazánového sýra
  • 200g bazalkového pesta
  • 500g rajčat
  • 400g smetany ke ‍šlehání
  • sůl,​ pepř, oregano

Postup

  1. Nejprve si připravíme pesto, smícháme bazalku ⁤s parmazánem, olivovým olejem, česnekem a solí
  2. Rajčata nakrájíme na ⁣plátky a osmahneme na pánvi, přidáme smetanu a přivedeme k varu
  3. V omáčce zvolna vaříme a dochutíme solí, pepřem a oreganem
  4. Lasagní těstoviny uvaříme al dente podle návodu na obalu
  5. Ve formě ‌postupně ⁤vrstvíme těstoviny, pesto a‍ omáčku
  6. Posypeme parmazánem a pečeme v troubě⁢ předehřáté na 180°C cca 30 minut, dokud nebude parmazán zlatavý

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *