30. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné italské lazaně s bohatou boloňskou omáčkou. Tato klasická kombinace těstovin a omáčky zaručeně potěší celou rodinu. Naučte se připravit krok za krokem skvělou lazaně doma a dopřejte si skvělý italský pokrm plný chuti. S naším receptem se vám jistě podaří lahodné lazaně s boloňskou omáčkou snadno a rychle připravit.
Suroviny
- 250g sušených lazaníí
- 400g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 konzerva rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušeného bazalky
- sůl a pepř
- olivový olej
- 100g strouhaného sýra
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nastrouhanou mrkev a smažíme, dokud zelenina změkne.
- Přidáme mleté maso a smažíme dozlatova.
- Přilijeme rajčatový protlak, přidáme sušené bylinky, prolisovaný česnek a ochutíme solí a pepřem.
- Vložíme konzervu rajčat a dusíme omáčku zhruba 20 minut.
- Mezitím uvaříme lazaně alespoň o třetinu kratší dobu než uvádí návod k vaření.
- Vymažeme zapékací misku olejem a na dno dáme trochu omáčky.
- Na omáčku položíme jednu vrstvu lazaníí.
- Potřeme omáčkou, posypeme sýrem a pokračujeme ve vrstvení, dokud nemáme všechny ingredience spotřebované.
- Poslední vrstvu sýra nesypeme.
- Zapékáme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 30 minut, dokud nezíská sýr na povrchu krásnou zlatou barvu.





