29. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Lazaně s boloňskou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento recept na ⁢lahodné italské lásaně s bohatou a chutnou boloňskou omáčkou. Skvělá volba pro všechny⁢ milovníky těstovin! Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si lahodné horké lásaně ‍přímo doma.

Suroviny

  • 250g sušených⁤ lazaníí
  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g drcených rajčat
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1‌ lžička sušeného bazalky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 100g strouhaného sýra

Postup

  1. Na pánvi si osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme mleté ⁣maso a za ⁢občasného míchání ​opékáme, dokud maso nezejme⁣ barvu.
  3. Přidáme drcená rajčata, oregano, bazalku, sůl a pepř. Promícháme a ​necháme provařit asi 10 minut.
  4. V hrnci uvaříme ⁤osolenou vodu a připravíme si sušené lazaně dle návodu na balení.
  5. Do​ zapékací mísy nejprve nalijeme ⁣trochu omáčky, ‌pak položíme jednu vrstvu uvařených lazaníí a znovu omáčku. Postup opakujeme, dokud nemáme všechny​ suroviny ​spotřebované.
  6. Posypeme⁣ směsí sýra a dáme do trouby předehřáté na ‌180 stupňů. ⁢Pečeme asi 30‍ minut, dokud sýr⁣ neroztaje a lazaně nejsou zlatavé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *