29. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na lahodné italské lásaně s bohatou a chutnou boloňskou omáčkou. Skvělá volba pro všechny milovníky těstovin! Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si lahodné horké lásaně přímo doma.
Suroviny
- 250g sušených lazaníí
- 400g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g drcených rajčat
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalky
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 100g strouhaného sýra
Postup
- Na pánvi si osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme mleté maso a za občasného míchání opékáme, dokud maso nezejme barvu.
- Přidáme drcená rajčata, oregano, bazalku, sůl a pepř. Promícháme a necháme provařit asi 10 minut.
- V hrnci uvaříme osolenou vodu a připravíme si sušené lazaně dle návodu na balení.
- Do zapékací mísy nejprve nalijeme trochu omáčky, pak položíme jednu vrstvu uvařených lazaníí a znovu omáčku. Postup opakujeme, dokud nemáme všechny suroviny spotřebované.
- Posypeme směsí sýra a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme asi 30 minut, dokud sýr neroztaje a lazaně nejsou zlatavé.




