Vyzkoušejte tento recept na lahodné lazane s boloňským ragú, které si zamilujete. Krok za krokem vás provedeme přípravou této tradiční italské pochoutky, která vám jistě zpříjemní každý oběd či večeři. Bon appétit!

Suroviny

  • 400g sušených lazáníí
  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 stroužek zeleného celeru, nasekaný
  • 400g rajčat z plechovky, rozmačkaná
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej
  • 100g strouhaného sýra, např. parmezán

Postup

  1. Na pánvi si osmahneme cibuli, česnek, mrkev a celer na olivovém oleji.
  2. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud není maso zezlátlé.
  3. Přilijeme rajčata z plechovky a necháme provařit asi 20 minut na mírném ohni.
  4. Přidáme oregano, bazalku, sůl a pepř a necháme provařit dalších 10 minut.
  5. V jiném hrnci si uvaříme lazane podle návodu na obalu.
  6. Vymazaným pekáčem začneme střídat vrstvy lazanií a boloňského ragú.
  7. Na vrch posypeme strouhaným sýrem.
  8. Pekáč sestavíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30 minut, dokud sýr ně zezlátlé a začne se křupat.
  9. Hotové lazane podáváme s čerstvým chlébem a salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *