Svěží a lahodné lazanjové placičky s nádivkou z lahodné italské ricotty jsou skvělou alternativou k tradičním lazaniím. Naučte se, jak je snadno připravit a překvapte své blízké neobyčejně chutným pokrmem plným italských vlivů. Bude to jistě hitem na vašem stolu!
Suroviny:
- 200g ricotty
- 200g lazanjových placiček
- 500g rajčatové omáčky
- 100g strouhaného sýra
- sůl, pepř, oregano, bazalka
Postup:
- Placičky uvaříme al dente podle návodu na obalu.
- V misce smícháme ricottu se solí, pepřem a bylinkami.
- V menší zapékací misce vytvoříme první vrstvu omáčky, na kterou položíme první vrstvu lazanjových placiček.
- Přidáme vrstvu ricotty a opět omáčku. Postup opakujeme, dokud nedojdou placičky.
- Zahladíme na povrch omáčku a posypeme strouhaným sýrem.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut, dokud sýr nezezlátne.
- Podáváme ihned, ideálně s čerstvým salátem.




