Svěží a lahodné lazanjové placičky s nádivkou z lahodné italské ricotty jsou skvělou alternativou k tradičním lazaniím. Naučte se, jak je snadno připravit a překvapte své blízké neobyčejně chutným pokrmem plným italských vlivů. Bude to jistě hitem na vašem stolu!

Suroviny:

  • 200g ricotty
  • 200g lazanjových placiček
  • 500g rajčatové omáčky
  • 100g strouhaného sýra
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

Postup:

  1. Placičky uvaříme al dente podle návodu na obalu.
  2. V misce smícháme ricottu se solí, pepřem a bylinkami.
  3. V menší zapékací misce vytvoříme první vrstvu omáčky, na kterou položíme první vrstvu lazanjových placiček.
  4. Přidáme vrstvu ricotty a opět omáčku. Postup opakujeme, dokud nedojdou placičky.
  5. Zahladíme na povrch omáčku a posypeme strouhaným sýrem.
  6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut, dokud sýr nezezlátne.
  7. Podáváme ihned, ideálně s čerstvým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *