8. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Lazanjové placičky s ricottou a špenátem jsou lahodným twistem klasické italské lazani. Tento recept kombinuje jemné a krémové placičky s náplní z bohaté ricotty a šťavnatého špenátu. S tímto lahodným jídlem si určitě získáte srdce každého gurmána. Připravte si tento recept snadno a rychle a dopřejte si skvělou chuťovku plnou zeleniny a sýra.
Suroviny
- 200g lazanjových placiček
- 250g ricotty
- 200g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lyžice olivového oleje
- 200ml smetany ke šlehání
- 100g strouhaného parmazánu
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na pánvi si orestujeme na oleji cibuli a česnek, přidáme na menší kousky nakrájený špenát a dusíme do změknutí.
- Přidejme ricottu a smetanu, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Mícháme do hladka.
- Do zapékací mísy dáme na dno trochu omáčky, pak vrstvíme lazanjové placičky a střídavě vrstvíme s ricottovou směsí.
- Poslední vrstvu zakončíme placičkami, které posypeme strouhaným parmazánem.
- Peci v troubě předehřáté na 180°C asi 25-30 minut, dokud nezezlátne.
- Podáváme teplé, můžete ozdobit čerstvými bylinkami. Dobrou chuť!




