10. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová
Lepší než táborák.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na grilování? Vyzkoušejte naši oblíbenou pochoutku s názvem „Lepší než táborák“! Tento recept vám ukáže, jak připravit lahodné maso marinované v kořeněné omáčce a perfektně grilované na ohni. Vaše chuťové buňky budou nadšené! Naše receptura je jednoduchá a rychlá, takže si můžete užít skvělý jídlo během chvíle. Nečekejte a vyzkoušejte tento recept ještě dnes!

Suroviny

  • 1kg kvalitního masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
  • Marináda (podle chuti – může být pikantní, sladká nebo bylinková)
  • Olivový olej
  • Koření (sůl, pepř, česnek, paprika)
  • Dřevěné špejle

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a dejte do mísy.
  2. Připravte marinádu dle vlastní chuti a zalijte ji maso.
  3. Nechejte maso odpočívat v marinádě alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
  4. Před grilováním namočte dřevěné špejle do vody, aby nehořely.
  5. Nasadíme maso na špejle a grilujeme na rozpáleném grilu nebo pánvi, občas obracíme a potíráme olejem.
  6. Při grilování můžeme přidávat další koření podle chuti.
  7. Po dokončení grilování nechte maso krátce odpočinout a můžete podávat s rýží, salátem nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *