1. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Lilek na žerno plněný sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na lilek plněný sýrem, který skvěle chutná jako hlavní jídlo nebo dokonce jako příloha. Tato jednoduchá a chutná kombinace lilků a sýra určitě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš krok za krokem návod a naučte se připravit tento skvělý pokrm i vy doma. Buďte kreativní a přidejte do náplně další oblíbené ingredience podle svého gusta. Vaše rodina a přátelé si jistě pochutnají!

Suroviny

  • 2 lilkové plody
  • 100g tvarohu
  • 50g nastrouhaného sýra
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si lilky omyjeme, rozkrojíme je napůl a vydlabeme střed.
  2. Ve vhodné míse smícháme tvaroh, nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
  3. Směsí naplníme vydlabané lilkové plody.
  4. Předehřejeme troubu na 180°C.
  5. Lilky na žerno položíme na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Pečeme v troubě asi 20 minut, dokud není sýr zlatavý.
  7. Smažené lilky podáváme teplé jako hlavní chod nebo přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *