26. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodné linguine s tradičním pestem genovese, kterým okouzlíte své chuťové buňky. Tento recept na italské těstoviny s bazalkovým pestem je jednoduchý, rychlý a plný chuti. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si kulinářský zážitek z rodinné kuchyně.
Suroviny
- 250g linguine těstovin
- 2 hrsti bazalkových lístků
- 2 stroužky česneku
- 50g piniových oříšků
- 50g parmazánu
- 100ml olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si opečeme piniové oříšky dokud nezměknou a získají lehce zlatavou barvu.
- Oloupeme stroužky česneku a společně s bazalkou je rozmixujeme v mixéru nebo v kuchyňském robotu.
- Přidáme opečené piniové oříšky, nastrouhaný parmazán a olivový olej a mixujeme dohladka.
- Přelijeme pesto do mísy a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme linguine do al dente.
- Uvařené těstoviny přendáme do mísy s pestem a dobře promícháme.
- Pokud je pesto příliš husté, můžeme přidat trochu vody z vaření těstovin.
- Podáváme posypané parmazánem a ozdobené několika lístky bazalky. Dobrou chuť!




