26. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Linguine s pesto genovese.
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodné linguine s tradičním pestem genovese, kterým okouzlíte své chuťové buňky. Tento recept na italské těstoviny s bazalkovým pestem je jednoduchý, rychlý a plný chuti. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si kulinářský zážitek z rodinné kuchyně.

Suroviny

  • 250g linguine těstovin
  • 2 hrsti bazalkových lístků
  • 2 stroužky česneku
  • 50g piniových oříšků
  • 50g parmazánu
  • 100ml olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si opečeme piniové oříšky dokud nezměknou a získají lehce zlatavou barvu.
  2. Oloupeme stroužky česneku a společně s bazalkou je rozmixujeme v mixéru nebo v kuchyňském robotu.
  3. Přidáme opečené piniové oříšky, nastrouhaný parmazán a olivový olej a mixujeme dohladka.
  4. Přelijeme pesto do mísy a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  5. V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme linguine do al dente.
  6. Uvařené těstoviny přendáme do mísy s pestem a dobře promícháme.
  7. Pokud je pesto příliš husté, můžeme přidat trochu vody z vaření těstovin.
  8. Podáváme posypané parmazánem a ozdobené několika lístky bazalky. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *