Vyzkoušejte recept na lahodnou lískoořechovou omáčku s osvěžujícím nádechem citronu. Tato omáčka je ideální doplněk k vašim oblíbeným pokrmům, jako je třeba kuřecí maso nebo ryba. S jednoduchými surovinami a snadným postupem přípravy si můžete vychutnat jedinečnou chuť této omáčky již během několika minut. Navíc je bohatá na zdravotní prospěšné látky obsažené v lískoořeších a osvěžující vitamín C z citronu. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a okořeňte své pokrmy tímto lahodným a zdravým způsobem.

Suroviny

  • 100 g lískových oříšků
  • 1 citron
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si oříšky opražte na pánvi, dokud nezačnou vonět. Poté je nechte vychladnout a rozmačkejte je v hmoždíři.
  2. Oloupejte citronovou kůru a vymačkejte citronovou šťávu.
  3. V mixéru smíchejte rozmačkané oříšky, olivový olej, nasekaný česnek, citronovou kůru a šťávu a smetanu. Mixujte dohladka.
  4. Přendejte směs do hrnce a zahřívejte na mírném plameni, stále míchajte až omáčka zhoustne.
  5. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
  6. Hotovou omáčku podávejte například s vařenými brambory nebo těstovinami. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *