14. 9. 2025
Autor: Stanislav Urban
Losos na grilu s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo grilovaného lososa s bylinkami! Tento recept je jednoduchý a rychlý, ale přitom neuvěřitelně chutný. Losos je lehký a zdravý, ideální pro letní večeře na terase. Zjistěte, jak marinovat lososa v bylinkové marinádě a doporučení pro dokonalé grilování. Vhodné pro každou příležitost!

Suroviny

  • 4 filety lososa (každý asi 150-200 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • Plátky citronu pro podávání

Postup

  1. Losos očistěte a osušte papírovými ručníky.
  2. V malé misce smíchejte olivový olej, sůl, pepř, česnek, petrželku, kopr, tymián a rozmarýn.
  3. Pomocí štětce rovnoměrně potřete směsí bylinek a oleje obě strany lososových filetů.
  4. Nechejte losos marinovat asi 15-30 minut, abyste umožnili chutím, aby se spojily.
  5. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
  6. Losos položte na gril a grilujte z každé strany 4-5 minut nebo dokud ryba lehce nezezlátne a nezačne se snadno oddělovat vidličkou.
  7. Hotový losos servírujte hned, ozdobte plátky citronu a posypte zbylými bylinkami.

Tento jednoduchý recept na grilovaný losos je skvělou volbou pro zdravou a rychlou večeři. Podávejte s čerstvou salátovou oblohou nebo s pečenými bramborami pro kompletní jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *