1. 12. 2025
Autor: Michal Němeček

zdroj: Recepty 24/7
Objavte tento neodolatelný recept na lososa teriyaki s rýží! Tento perfektní pokrm kombinuje jemnou chuť lososa s bohatou, sladko-slanou omáčkou teriyaki a servíruje se s chutnou rýží. Ideální volba pro rychlou večeři nebo působivé pohoštění. Připravte si zdravé a lahodné jídlo s jednoduchými kroky, které zvládne každý!
Suroviny
- 4 filety lososa (asi 150 g každá)
- 200 ml teriyaki omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 g vařené rýže
- Sezamová semínka (pro posypání)
- Čerstvá zelenina (brokolice, mrkev), na páře nebo grilovaná
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- V misce smíchejte teriyaki omáčku s medem.
- Lososové filety očistěte a osušte papírovými utěrkami.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a lososové filety na něm z obou stran krátce opečte, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Přendejte lososa do pekáče a přelijte připravenou teriyaki marinádou.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 10-12 minut, až bude losos dobře propečený.
- Mezitím uvařte rýži dle návodu na obalu a připravte zeleninu.
- Hotového lososa podávejte s vařenou rýží, posypte sezamem a servírujte se zeleninou.




