1. 12. 2025
Autor: Michal Němeček
Losos teriyaki s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Objavte tento neodolatelný recept na lososa teriyaki s rýží! Tento perfektní pokrm kombinuje jemnou chuť lososa s bohatou, sladko-slanou omáčkou teriyaki a servíruje se s chutnou rýží. Ideální volba pro rychlou večeři nebo působivé pohoštění. Připravte si zdravé a lahodné jídlo s jednoduchými kroky, které zvládne každý!

Suroviny

  • 4 filety lososa (asi 150 g každá)
  • 200 ml teriyaki omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500 g vařené rýže
  • Sezamová semínka (pro posypání)
  • Čerstvá zelenina (brokolice, mrkev), na páře nebo grilovaná

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. V misce smíchejte teriyaki omáčku s medem.
  3. Lososové filety očistěte a osušte papírovými utěrkami.
  4. Na pánvi rozehřejte olivový olej a lososové filety na něm z obou stran krátce opečte, dokud nezískají zlatavou barvu.
  5. Přendejte lososa do pekáče a přelijte připravenou teriyaki marinádou.
  6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 10-12 minut, až bude losos dobře propečený.
  7. Mezitím uvařte rýži dle návodu na obalu a připravte zeleninu.
  8. Hotového lososa podávejte s vařenou rýží, posypte sezamem a servírujte se zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *