19. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová
Loubieh bi Zait – irácký fazolek s olivovým olejem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční irácký fazolek s olivovým olejem, známý jako Loubieh bi Zait. Tato lahodná a zdravá pokrm je plný chutí a aromat, které si zamilujete. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou iráckou pochoutku doma!

Suroviny

  • 400g nakrájených fazolí
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • Čerstvý petržel na ozdobu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a nechte chvíli restovat, dokud nezačne vonět.
  3. Přisypte kmín a koriandr a nechte chvíli restovat, dokud se neprojeví jejich aroma.
  4. Přidejte rajčata a vařte asi 5 minut, dokud se rajčata nerozpustí v omáčce.
  5. Přidejte nakrájené fazole a zalijte trochou vody, aby bylo vše pokryté.
  6. Vařte fazolík na mírném plameni asi 20-30 minut, dokud fazole nezměknou.
  7. Přidejte sůl a pepř podle chuti a nechte fazolík ještě chviličku provařit.
  8. Servírujte fazole posypané nasekanou petrželkou a pokud chcete, můžete je podávat s chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *