Mangúš, tradiční irácký bramborový salát plný bohatých, exotických chutí a vůní. Naučte se, jak připravit tento lahodný a zdravý pokrm ve své vlastní kuchyni s jednoduchým receptem. S nasládlou chutí granátových jablek, křupavou cibulí a osvěžujícím citronovým dresinkem, tento salát je ideální volbou pro vaše další grilování nebo piknik. Buďte u toho, jak vaše chuťové buňky budou tančit radostí!
Suroviny
- 1 kg brambor
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 šalotka
- 1 červená paprika
- 1 okurka
- čerstvá petrželka
- 2 rajčata
- olivový olej
- sůl, pepř
- šťáva z 1 citronu
Postup
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě do měkka. Poté je necháme vychladnout.
- Na pánvi si opečeme na olivovém oleji na drobno nakrájený česnek, cibuli a šalotku.
- Přidáme nakrájenou papriku a okurku a restujeme, dokud zelenina nezměkne.
- V míse smícháme nakrájená rajčata, petrželku a citronovou šťávu.
- Přidáme vychladlé brambory, restovanou zeleninu, osolíme, opepříme a promícháme.
- Salát necháme v lednici odpočinout alespoň hodinu před podáváním.




