23. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Domácí recept na tradiční jordánské jídlo – Mansaf, připravený s jehněčím masem, smetanovou omáčkou a podávaný s aromatickou rýží. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný exotických chutí a vůní.
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička kmínu
- ½ lžičky skořice
- ¼ lžičky mletého kardamomu
- 1 litr vody
- 400g bílého rýže
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené jehněčí maso a orestujte ho dozlatova.
- Přidejte koření (kurkuma, kmín, skořice, kardamom), sůl a pepř a promíchejte.
- Přilijte vodu a nechte vařit asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
- V hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Hotové maso a omáčku podávejte na rýži a můžete posypat mandlemi nebo piniovými oříšky.




