23. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová
Mansaf na jehněčím mase s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Domácí recept na tradiční jordánské jídlo – Mansaf, připravený s jehněčím masem, smetanovou omáčkou a podávaný s aromatickou rýží. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný exotických chutí a vůní.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička kmínu
  • ½ lžičky skořice
  • ¼ lžičky mletého kardamomu
  • 1 litr vody
  • 400g bílého rýže
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené jehněčí maso a orestujte ho dozlatova.
  3. Přidejte koření (kurkuma, kmín, skořice, kardamom), sůl a pepř a promíchejte.
  4. Přilijte vodu a nechte vařit asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
  5. V hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu.
  6. Hotové maso a omáčku podávejte na rýži a můžete posypat mandlemi nebo piniovými oříšky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *