Marinovaná kuřecí křidélka s citronem jsou lahodné a osvěžující pokrm, který vaše chuťové buňky okouzlí. Tento recept je ideální volbou pro milovníky kuřecího masa a citrusových chutí. Nechte se unést vůní a chutí tohoto jedinečného pokrmu a připravte si ho doma díky našemu receptu. Vaši rodinu i hosty jistě nadchne!
Suroviny
- 500g kuřecích křidélek
- 2 citrony
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžíce olivového oleje
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup
- Nejprve si připravte marinádu. V míse smíchejte šťávu z jednoho citronu, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a mletou papriku.
- Nakrájejte druhý citron na plátky a cibuli a papriku na kolečka.
- V míse smíchejte kuřecí křidélka s marinádou, citronovými plátky, cibulí a paprikou. Lepší je nechat vše marinovat alespoň hodinu, ideálně přes noc v lednici.
- Před pečením vyklopte křidélka z marinády a nechte je odkapat. Marinádu si uschovejte na později pro dochucení.
- Křidélka dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30-40 minut, dokud nejsou křupavá a zlatě hnědá.
- Před podáváním posypte nasekanou petrželí a můžete polít zbývající marinádou. Podávejte například s bramborovým salátem nebo zeleninou.




