Marinovaná kuřecí křidélka⁣ s citronem jsou lahodné a osvěžující pokrm, který ​vaše chuťové ⁤buňky ‌okouzlí. Tento recept je ideální volbou pro milovníky kuřecího masa a citrusových chutí. Nechte se unést vůní a chutí tohoto jedinečného pokrmu a připravte si ho doma díky⁣ našemu receptu. Vaši rodinu i hosty jistě nadchne!

Suroviny

  • 500g kuřecích křidélek
  • 2 citrony
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté ​​papriky
  • 1 ‌lžíce olivového oleje
  • čerstvý petržel na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si připravte marinádu. V míse smíchejte šťávu z jednoho citronu, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a mletou papriku.
  2. Nakrájejte druhý citron ‌na plátky a cibuli a papriku ‍na kolečka.
  3. V míse smíchejte kuřecí křidélka s ​marinádou, citronovými plátky, cibulí a paprikou. Lepší je ‍nechat vše marinovat⁤ alespoň hodinu, ideálně přes noc v lednici.
  4. Před pečením vyklopte⁢ křidélka z marinády a nechte je odkapat. Marinádu si uschovejte na později pro dochucení.
  5. Křidélka dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30-40 minut, ‌dokud nejsou křupavá a zlatě hnědá.
  6. Před podáváním posypte nasekanou petrželí a můžete polít zbývající marinádou. Podávejte například s bramborovým salátem nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *