10. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a exotické jídlo – Marocká harissa kuře pečené s citronem! Tento recept kombinuje pikantní harissu s osvěžující chutí citronu a vytváří tak perfektní kombinaci chutí. Skvělá volba pro milovníky kořeněného jídla. Zajistěte si ingredience a připravte si tento lahodný pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 2 lžíce marocké harissy
- 1 citron
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme marockou harissu, olivový olej, prolisovaný česnek, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu.
- Kuřecí stehna očistíme a nakrájíme na menší kousky. Posolíme je a přidáme mletý kmín a koriandr.
- Maso zalijeme marinádou a necháme minimálně hodinu odležet v lednici, ideálně však přes noc.
- Po dobře odleženém čase maso vyndáme z lednice a necháme trochu zahřát na pokojovou teplotu.
- Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme nakrájenou cibuli a položíme na ni kousky kuřecího masa. Zakryjeme alobalem.
- Předehřejeme troubu na 200 stupňů a maso pečeme přibližně 45 minut.
- Po uplynutí doby odstraníme alobal a necháme maso zezlátnout.
- Pečené kuře servírujeme s čerstvým chlebem, salátem nebo hummusem.




