10. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová
Marocká harissa kuře pečené s citronem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a exotické jídlo – Marocká harissa kuře pečené s citronem! Tento recept kombinuje pikantní harissu s osvěžující chutí citronu a vytváří tak perfektní kombinaci chutí. Skvělá volba pro milovníky kořeněného jídla. Zajistěte si ingredience a připravte si tento lahodný pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 lžíce marocké harissy
  • 1 citron
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme marockou harissu, olivový olej, prolisovaný česnek, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu.
  2. Kuřecí stehna očistíme a nakrájíme na menší kousky. Posolíme je a přidáme mletý kmín a koriandr.
  3. Maso zalijeme marinádou a necháme minimálně hodinu odležet v lednici, ideálně však přes noc.
  4. Po dobře odleženém čase maso vyndáme z lednice a necháme trochu zahřát na pokojovou teplotu.
  5. Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme nakrájenou cibuli a položíme na ni kousky kuřecího masa. Zakryjeme alobalem.
  6. Předehřejeme troubu na 200 stupňů a maso pečeme přibližně 45 minut.
  7. Po uplynutí doby odstraníme alobal a necháme maso zezlátnout.
  8. Pečené kuře servírujeme s čerstvým chlebem, salátem nebo hummusem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *