24. 8. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Marocká kuřecí tajine s olivami
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo marocké kuchyně s naším receptem na kuřecí tajine s olivami. Tento tradiční pokrm, plný bohatých chutí a exotických koření, přináší na váš stůl nezapomenutelný gastronomický zážitek. S kvalitními surovinami a podrobným postupem vás naučíme, jak připravit autentický tajine, který oslní vaše smysly. Kombinace pomalu vařeného kuřete, zelených oliv a aromatických koření vytváří dokonalou harmonii chutí. Připravte se na cestu do srdce Maroka s každým kouskem tohoto lahodného jídla. Navštivte naši stránku pro recept a mnoho dalších inspirací!

Suroviny

  • 1 kg kuřecích stehenních řízků bez kosti
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule, nakrájené
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky skořice
  • Špetka šafránu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 150 g zelených oliv, vykostěných
  • 1 citron, nakrájený na plátky
  • Čerstvá koriandr nebo petržel pro ozdobu

Postup

  • Na velké pánvi nebo v tajine zahřejte olivový olej na střední teplotě.
  • Přidejte kuřecí kousky a osmahněte je ze všech stran dozlatova. Vyjměte kuře a odložte stranou.
  • Na stejné pánvi přidejte cibulku a česnek. Restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnat.
  • Přidejte zbylé koření (kurkumu, zázvor, kmín, skořici, šafrán), sůl a pepř a míchejte asi minutu, dokud koření nezačne vonět.
  • Vraťte kuře do pánve a přidejte kuřecí vývar. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a dusíte zakryté asi 30 minut.
  • Přidejte olivy a plátky citronu a vařte dalších 10 minut, než se kuře úplně nezměkne a omáčka neztuží.
  • Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  • Před podáváním posypte tajine čerstvým koriandrem nebo petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *