Marocké jehněčí tajine s meruňkami a mandlí je lahodné tradiční marocké jídlo plné exotických chutí. Skvělá kombinace jemného jehněčího masa s sladkými meruňkami a křupavými mandlemi vás rozhodně nadchne. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se alespoň na chvíli do krásného Maroka!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na plátky
- 2 česnekové stroužky nasekané na plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 500 ml kuřecího vývaru
- 100 g sušených meruněk
- 50 g mandlí
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte jehněčí maso a opékejte ho z obou stran, dokud není lehce zezlátlé.
- Přidejte do pánve všechny koření (skořici, koriandr, kurkumu, kmín, zázvor), osolte a opepřete podle chuti.
- Zalijte kuřecím vývarem a nechte vařit asi 1,5 hodiny na mírném ohni, dokud maso není měkké.
- Přidejte sušené meruňky a nechte vařit dalších 10 minut, dokud meruňky nezměknou.
- Přidejte do tajine mandle a promíchejte.
- Hotové jehněčí tajine podávejte s čerstvým chlebem nebo plackami.




