18. 8. 2025
Autor: Michaela Srncová
Marocké kuře s citrónem
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se unést exotickou chuťí Marockého kuřete s citrónem. Tento recept spojuje aromatické koření s osvěžující kyselostí citrónu, vytvářející dokonalou kombinaci chutí. Udělejte si exotickou večeři plnou lahodných vjemů s tímto jednoduchým a chutným receptem na Marocké kuře s citrónem.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích stehenních
  • 1 citrón
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • Sladká paprika podle chuti
  • Sůl a pepř
  • Čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Nastrouháme citrónovou kůru a vymačkáme šťávu z citróna.
  2. V míse smícháme olivový olej, citrónovou šťávu a kůru, prolisovaný česnek, kurkumu, skořici, kmín, koriandr, sladkou papriku, sůl a pepř.
  3. Kuřecí stehenní naklepeme, aby se dobře promíchala s marinádou, a necháme alespoň 30 minut odležet.
  4. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a společně s kuřecími stehny dáme do pekáčku.
  5. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a pečeme v ní asi 40-45 minut, dokud kuře není krásně zlaté.
  6. Po upečení můžeme posypat jemně nasekanou petrželkou a podávat s čerstvým pečivem nebo kuskusem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *