Objevte kouzlo marocké kuchyně s naším receptem na Tajine s kuřetem! Tajine, tradiční severoafrický pokrm, je známý svými bohatými chutěmi a aroma. Náš podrobný a snadno sledovatelný recept vás provede krok za krokem přípravou autentického marockého tajine, které kombinuje šťavnaté kousky kuřete s exotickými kořenímí, jako jsou koriandr, kurkuma a skořice. Vhodný pro každou příležitost, od rodinného oběda po slavnostní večeře. Připravte se na chuťový zážitek, který oslní všechny vaše smysly!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nejlépe stehno nebo prsa), nakrájeného na kousky
- 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 4 mrkve, nakrájené na kolečka
- 2 brambory, oloupané a nakrájené na velké kousky
- 200 g čerstvého hrášku nebo mraženého
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky skořice
- Špetka šafránu
- Sůl a černý pepř podle chuti
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1 citron, nakrájený na plátky
- hrst čerstvého koriandru, jemně nasekaného
Postup
- Ve velké pánvi nebo v hrnci na tajine zahřejte olivový olej na střední teplotě.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, smažte do zlatova.
- Přidáte kuřecí kousky a opečte je z každé strany dozlatova.
- Přidejte mrkve, brambory a všechny koření (zázvor, koriandr, kurkumu, skořici, šafrán, sůl a pepř). Dobře promíchejte.
- Přidejte rajčatový protlak a zalejte kuřecím vývarem. Přiveďte k varu.
- Pokryjte a redukujte plamen na nízkou teplotu. Dusíte asi 40 minut, nebo dokud kuře a zelenina nejsou měkké.
- Přidejte čerstvý hrášek a plátky citronu, dusíte dalších 10 minut.
- Před podáváním posypte nasekaným koriandrem.
- Servírujte s kuskusem nebo chlebem podle tradice.




