18. 10. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Marocký salát s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo marocké kuchyně s naším jednoduchým receptem na marocký salát s cizrnou! Tento osvěžující a nutričně bohatý salát je perfektní jako lehký oběd nebo jako doplněk k vašim oblíbeným marockým pokrmům. Užijte si kombinaci čerstvé zeleniny, bylinek a koření, které vám přináší nezapomenutelné chutě severní Afriky přímo na váš stůl. Vyzkoušejte náš recept a připojte se k milovníkům zdravé a chutné stravy!

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny, opláchnuté a sceděné
  • 1 červená paprika, nakrájená na malé kousky
  • 1 malá okurka, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 1 menší červená cibule, jemně nakrájená
  • Šťáva z jednoho limetky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky papriky
  • 1/4 lžičky chilli prášku (volitelně)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Několik lístků čerstvé koriandru nebo petrželky pro ozdobu

Postup

  1. V míse smíchejte cizrnu, papriku, okurku a červenou cibuli.
  2. V malé misce si připravte zálivku tím, že smícháte limetkovou šťávu, olivový olej, mletý kmín, papriku a chilli prášek.
  3. Zálivku dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte.
  4. Zálivku nalijte na salát a dobře vše promíchejte, aby se chutě spojily a salát byl rovnoměrně obalený zálivkou.
  5. Salát nechte minimálně 30 minut uležet v chladničce, aby se chutě propojily.
  6. Před servírováním salát ozdobte čerstvými listy koriandru nebo petrželky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *