12. 10. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Marocký salát s pomeranči a cibulí
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo Maroka s tímto osvěžujícím receptem na salát s pomeranči a cibulí! Tento jedinečný salát kombinuje sladkost pomerančů s pikantností červené cibule, doplněné o aromatické koření jako je koriandr a skořice. Perfektní jako příloha nebo lehký hlavní chod. Zkuste náš jednoduchý recept a přeneste si kousek Maroka na svůj stůl!

Suroviny

  • 4 střední pomeranče
  • 1 malá červená cibule
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Špetka mletého kmínu
  • Špetka soli
  • Špetka červené papriky
  • Malá hrst čerstvého koriandru, nasekaného
  • Černé olivy, na ozdobu

Postup

  • Omyjte pomeranče a oloupejte je tak, aby byla odstraněna nejen slupka, ale i bílá kůra pod ní. Pomeranče nakrájejte na kola a rozložte na talíř.
  • Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte na pomeranče.
  • V malé misce smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, kmín, sůl a červenou papriku a dobře promíchejte.
  • Salát přelijte připraveným dresinkem a lehce promíchejte.
  • Přidejte nasekaný koriandr a na talíři rozložte několik černých oliv.
  • Nechejte krátce odstát, aby se chutě spojily, a poté podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *