Objevte kouzlo Maroka s naším receptem na marocký salát s rajčaty a olivami! Tato jednoduchá a rychlá pochoutka kombinuje sladkost zralých rajčat s bohatou chutí oliv a aromatických bylinek. Ideální jako osvěžující předkrm nebo zdravý doplněk k hlavnímu jídlu. Připravte si tento lákavý salát během několika minut a přeneste své chuťové buňky na slunné pobřeží Středozemního moře! Vyzkoušejte tento jedinečný recept dnes a zamilujte se do chutí Maroka!
Suroviny
- 4 velká zralá rajčata, nakrájená na kousky
- 1 okurka, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 malá červená cibule, jemně nakrájená
- 100 g černých oliv, vypeckovaných a nakrájených
- Handful of čerstvá koriandr, nasekaný
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Šťáva z 1 citronu
Postup
- V míse smíchejte rajčata, okurku, zelenou papriku, červenou cibuli a olivy.
- Přidejte nasekaný koriandr a promíchejte.
- Ochucení salátu připravte smícháním olivového oleje, citronové šťávy, soli a černého pepře v malé misce.
- Přilijte ochucení do salátu a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně obalily.
- Salát nechte před podáváním alespoň 15 minut odpočívat, aby se chutě spojily.




