Objavte kouzlo marocké kuchyně s receptem na jehněčí tagine! Tento tradiční pokrm kombinuje jemné jehněčí s bohatou směsí koření, jako je koriandr, kurkuma a skořice. Doplněné o sušené švestky a mandle, tagine nabízí perfektní rovnováhu mezi sladkým a kořeněným. Připravte se na gastronomický zážitek, který vás přenese přímo do srdce Maroka. Ideální pro rodinný oběd nebo večeři se přáteli. Najděte celý recept a tipy na přípravu na našem webu – vaše chuťové buňky si to zaslouží!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa, nakrájeného na kousky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého skořicového prášku
  • 1 lžička kurkumy
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky čili prášku (nepovinné)
  • 400 g konzervovaných rajčat, nasekaných
  • 250 ml vývaru
  • 1 citron, nakrájený na plátky
  • 200 g sušených švestek nebo meruněk
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  • Zahřejte olivový olej v tagine nebo hluboké pánvi. Přidejte cibuli a česnek, a restujte, dokud cibule nezesklovatí.
  • Přidejte jehněčí maso a opečte ho ze všech stran, dokud nezhnědne.
  • Přisypte zázvor, skořici, kurkumu, kmín a čili prášek. Smíchejte a restujte po dobu jedné minuty, než koření provoní maso.
  • Přidejte konzervovaná rajčata spolu s jejich šťávou a vývar. Dobře promíchejte.
  • Pokračujte v vaření, přikryjte a ztlumte teplotu. Nechejte tagine pomalu dusit po dobu přibližně 90 minut.
  • Přidejte plátky citronu a sušené švestky nebo meruňky. Vařte dalších 30 minut, nebo dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  • Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kuskusem nebo pečivem pro dokonalý marocký zážitek.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *