8. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová
Marocký tajemný kořeněný tagine.
zdroj: Recepty 24/7

Marocký tajemný kořeněný tagine je tradiční pokrm plný exotických koření a chutí. Připravte si tento lahodný recept a okusíte atmosféru Orientu přímo u vás doma. S jemně kořeněným masem, zeleninou a sušeným ovocem bude tato tagine skvělou volbou pro každou příležitost. S námi objevíte nové chute a vůně marocké kuchyně!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička ras el hanout koření
  • 200g sušených meruněk
  • 200g oloupaných mandle
  • 2 rajčata
  • čerstvá petrželka a mátu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi si nejdříve opražíme koření (skořici, koriandr, kmín, zázvor, papriku a ras el hanout) do chvíle, než začne vonět.
  2. Poté přidáme na kostičky nakrájené jehněčí maso a opékáme, dokud není maso zezlátlé.
  3. Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a dusíme spolu, dokud cibule nezměkne.
  4. Nakonec přidáme na kostičky nakrájená rajčata, nakrájené meruňky a mandle a zalijeme vodou.
  5. Podle potřeby osolíme a opepříme a necháme tagine vařit do měkka.
  6. Servírujeme s čerstvou petrželkou a mátou a podáváme s chlebem nebo kuskusem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *