8. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Marocký tajemný kořeněný tagine je tradiční pokrm plný exotických koření a chutí. Připravte si tento lahodný recept a okusíte atmosféru Orientu přímo u vás doma. S jemně kořeněným masem, zeleninou a sušeným ovocem bude tato tagine skvělou volbou pro každou příležitost. S námi objevíte nové chute a vůně marocké kuchyně!
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička ras el hanout koření
- 200g sušených meruněk
- 200g oloupaných mandle
- 2 rajčata
- čerstvá petrželka a mátu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi si nejdříve opražíme koření (skořici, koriandr, kmín, zázvor, papriku a ras el hanout) do chvíle, než začne vonět.
- Poté přidáme na kostičky nakrájené jehněčí maso a opékáme, dokud není maso zezlátlé.
- Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a dusíme spolu, dokud cibule nezměkne.
- Nakonec přidáme na kostičky nakrájená rajčata, nakrájené meruňky a mandle a zalijeme vodou.
- Podle potřeby osolíme a opepříme a necháme tagine vařit do měkka.
- Servírujeme s čerstvou petrželkou a mátou a podáváme s chlebem nebo kuskusem.




