15. 8. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Marocký tajine s kuřetem a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo Maroka s naším receptem na tradiční marocký tajine s kuřetem a olivami. Tento jedinečný a aromatický pokrm vás okouzlí kombinací šťavnatého kuřete, slaných oliv a pikantních koření, jako je šafrán a zázvor. Naučte se, jak připravit tajine doma krok za krokem a přeneste své chuťové buňky na exotickou cestu. Ideální pro rodinný oběd nebo večeři s přáteli. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si pravou chuť Maroka přímo na vašem stole!

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna nebo prsa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kousky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky skořice
  • Špetka šafránu
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1 citron, omytý a nakrájený na plátky
  • 150 g zelených oliv
  • 1 lžíce nasekaného petrželu
  • 1 lžíce nasekaného koriandru

Postup

  1. Kuřecí maso omyjte, osušte a osolte.
  2. V tajine nebo hluboké pánvi na mírném ohni rozehřejte olivový olej a osmahnete na něm kuřecí maso dozlatova z obou stran, pak ho vyjměte a odložte.
  3. V témže oleji zpěňte nakrájenou cibuli s česnekem, zázvorem, kmínem, skořicí a šafránem. Restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne vonět, asi 3 minuty.
  4. Do pánve vrátit kuřecí maso společně s vývarem, přidejte plátky citronu a olivy. Přiveďte k varu, pak zakryjte a na mírném ohni dusit asi 30-40 minut, dokud není kuře plně uvařeno.
  5. Před podáváním posypte nasekaným petrželem a koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *