Připravte si doma lahodný a aromatický masala chai s černým pepřem! Tento tradiční indický pikantní čaj je perfektní kombinací černého čaje, osvěžujícího zázvoru, voňavého kardamomu, hřejivého skořice a pikantního černého pepře, který dodává nápoji jedinečný šmrnc. Naučte se, jak si tento teplý nápoj snadno připravit krok za krokem a objevte tipy pro ideální poměr koření. Ideální pro chladné večery nebo jako posilující start do nového dne!
Suroviny
- 2 šálky vody
- 1/2 šálku mléka
- 2 čajové lžičky černého čaje (např. Assam)
- 4-6 kuliček černého pepře
- 1 kus skořicové tyčinky
- 4 celé hřebíčky
- 2 kousky hvězdičkového badyánu
- 1 malý kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 2-3 kapsy kardamomu, lehce rozdrcené
- Cukr nebo med podle chuti
Postup
- Přiveďte vodu společně s kořením (černý pepř, skořice, hřebíček, badyán, zázvor, kardamom) k varu v malém hrnci.
- Snižte teplotu a nechte vařit asi 5-10 minut, aby se chutě koření propojily a uvolnily do vody.
- Přidejte černý čaj a vařte další 5 minut.
- Přilijte mléko a opět přiveďte k varu.
- Jakmile chai začne vařit, ihned snižte teplotu a vařte ještě minutu nebo dvě. Tímto způsobem se získá plnější chuť čaje.
- Proceďte chai přes jemné sítko do hrnků.
- Ochutnejte a přidejte cukr nebo med podle chuti.
- Servejte horké a užijte si intenzivní vůni a chuť masala chai.




