Připravte si doma lahodný a aromatický masala chai s černým pepřem! Tento tradiční indický pikantní čaj je perfektní kombinací černého čaje, osvěžujícího zázvoru, voňavého kardamomu, hřejivého skořice a pikantního černého pepře, který dodává nápoji jedinečný šmrnc. Naučte se, jak si tento teplý nápoj snadno připravit krok za krokem a objevte tipy pro ideální poměr koření. Ideální pro chladné večery nebo jako posilující start do nového dne!

Suroviny

  • 2 šálky vody
  • 1/2 šálku mléka
  • 2 čajové lžičky černého čaje (např. Assam)
  • 4-6 kuliček černého pepře
  • 1 kus skořicové tyčinky
  • 4 celé hřebíčky
  • 2 kousky hvězdičkového badyánu
  • 1 malý kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 2-3 kapsy kardamomu, lehce rozdrcené
  • Cukr nebo med podle chuti

Postup

  • Přiveďte vodu společně s kořením (černý pepř, skořice, hřebíček, badyán, zázvor, kardamom) k varu v malém hrnci.
  • Snižte teplotu a nechte vařit asi 5-10 minut, aby se chutě koření propojily a uvolnily do vody.
  • Přidejte černý čaj a vařte další 5 minut.
  • Přilijte mléko a opět přiveďte k varu.
  • Jakmile chai začne vařit, ihned snižte teplotu a vařte ještě minutu nebo dvě. Tímto způsobem se získá plnější chuť čaje.
  • Proceďte chai přes jemné sítko do hrnků.
  • Ochutnejte a přidejte cukr nebo med podle chuti.
  • Servejte horké a užijte si intenzivní vůni a chuť masala chai.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *