18. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Masala naan plněná syrovou zeleninou je lahodná a exotická indická pochoutka, která vám rozhodně udělá radost. Tato chutná placka je naplněna čerstvou syrovou zeleninou a kořeněná směsí indických koření. Připravte si tento originální recept a dopřejte si lahodné jídlo plné exotických chutí.
Suroviny
- 2 šálky hladké mouky
- 1/2 šálku jogurtu
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 mrkev (nastrouhaná)
- 1 okurka (nastrouhaná)
- 1 zelená paprika (nasekaná)
- 1 červená cibule (nasekaná)
- 1 rajče (nasekané)
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky koriandru
- 1/2 lžičky garam masaly
- 1 lžička čerstvého koriandru (nasekaného)
- olej na pečení
Postup
- Smíchejte mouku, jogurt, sůl, cukr a droždí a nechte těsto kynout po dobu 1 hodiny.
- V míse smíchejte nastrouhanou mrkev, okurku, nasekanou papriku, cibuli a rajče.
- Přidejte kurkumu, koriandr, garam masalu a čerstvý koriandr a dobře promíchejte.
- Rozdělte těsto na menší kousky a každý rozválejte na placku.
- Na jednu stranu placky dejte připravenou zeleninovou směs a zaklapněte do poloviny.
- Na pánvi si rozpalte trochu oleje a opékejte placku z obou stran, dokud není zlato hnědá a chutná křupavě.
- Podávejte teplou s čerstvým jogurtem nebo omáčkou na dochucení.




