18. 8. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné masala naan. Tyto indické placky plné aromatických koření budou skvělým doplňkem k vašim oblíbeným curry pokrmům. Podávejte s osvěžujícím jogurtem a užijte si exotickou chuť Indie přímo v pohodlí vaší kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tyto chutné placky doma.
Suroviny:
- 500g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička suchého droždí
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička garam masala koření
- 1/2 šálek jogurtu
- 1/2 šálek vody
Postup:
- Smíchejte mouku, sůl, cukr, droždí a garam masala koření v míse.
- Přidejte olej, jogurt a postupně přilijte vodu.
- Hněte těsto do hladkého stavu a nechte ho kynout asi hodinu.
- Rozdělte těsto na menší kousky a vytvarujte naan chlebíčky.
- Pečte na pánvi nebo v troubě při teplotě 220 °C asi 5-10 minut, dokud nejsou naan chleby zlatě hnědé.
- Podávejte se zakysanou smetanou nebo jogurtem.




