20. 12. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Masala panír s hráškem je lahodné tradiční indické jídlo plné exotických koření a syrových ingrediencí. Originální recept vám přinese skvělé chuťové dobrodružství plné arom a vůní. Vyzkoušejte ho doma a uvařte si skvělou indickou večeři pro sebe a své blízké.
Suroviny
- 250g paníru
- 1 hrnek zmraženého hrášku
- 1 cibule, nakrájená na tenké kroužky
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžičky garam masala koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička červené papriky
- Sůl podle chuti
- Olej na smažení
Postup
- Nejprve si nakrájejte panír na kostičky a osušte je papírovým ubrouskem.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli do zlatova. Přidejte nasekaný česnek a orestujte ho chvíli.
- Přidejte rajčata a vařte je do měkkého. Přidejte všechny koření – garam masalu, kurkumu, mletý kmín, mletý koriandr, červenou papriku a sůl. Vařte zhruba 2 minuty.
- Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut, dokud hrášek není měkký.
- Poté přidejte kostičky paníru a jemně je promíchejte s omáčkou. Vařte ještě 2 minuty, aby se panír prohřál.
- Hotové jídlo můžete podávat s rýží nebo naan chlebem. Dobrou chuť!




