20. 12. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Masala panír s hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Masala panír s hráškem je lahodné tradiční indické jídlo plné exotických koření a syrových ingrediencí. Originální recept vám přinese skvělé chuťové dobrodružství plné arom a vůní. Vyzkoušejte ho doma a uvařte si skvělou indickou večeři pro sebe a své blízké.

Suroviny

  • 250g paníru
  • 1 hrnek zmraženého hrášku
  • 1 cibule, nakrájená na tenké kroužky
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžičky garam masala koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička červené papriky
  • Sůl podle chuti
  • Olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte panír na kostičky a osušte je papírovým ubrouskem.
  2. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli do zlatova. Přidejte nasekaný česnek a orestujte ho chvíli.
  3. Přidejte rajčata a vařte je do měkkého. Přidejte všechny koření – garam masalu, kurkumu, mletý kmín, mletý koriandr, červenou papriku a sůl. Vařte zhruba 2 minuty.
  4. Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut, dokud hrášek není měkký.
  5. Poté přidejte kostičky paníru a jemně je promíchejte s omáčkou. Vařte ještě 2 minuty, aby se panír prohřál.
  6. Hotové jídlo můžete podávat s rýží nebo naan chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *