25. 12. 2025
Autor: Martin Roubec

zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo indické kuchyně s receptem na Masala z černého pepře! Tento aromatický kořenící směs, bohatý na chuť a kompletní zaměření na černý pepř, dodá vašim jídlům nezapomenutelnou pikantnost a hloubku. Ideální pro masová jídla, vegetariánské curry nebo jako ochucovadlo k vašim oblíbeným receptům. Krok za krokem vás provedeme přípravou této tradiční směsi, abyste mohli okořenit svá jídla na zdravý a chutný způsob. Zkuste Masala z černého pepře a přineste do své kuchyně nádech Indie!
Suroviny
- 2 lžíce celého černého pepře
- 1 lžíce celých koriandrových semen
- 1 lžíce celého kmínu
- 1 lžička celých hřebíčků
- 1 lžička celé skořice (nejlépe kousek skořicové tyčinky)
- 1 lžička celého kardamomu
- Mlýnek na koření nebo hmoždíř
Postup
- Sušená koření (černý pepř, koriandr, kmín, hřebíčky, skořici, kardamom) dejte do suché pánve.
- Přes mírný oheň pražte koření asi 2 až 3 minuty, dokud nezačnou vydávat aromatickou vůni. Dávejte pozor, aby se nespálila.
- Směs nechte vychladnout.
- Po vychladnutí směs umelte na jemný prášek pomocí mlýnku na koření nebo hmoždíře.
- Výsledný prášek můžete uchovat v těsně uzavřené nádobě, aby si udržel svou aroma.




