29. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
Masové kuličky „kebbe“ v rajčatové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na tradiční libanonské masové kuličky „kebbe“ v lahodné rajčatové omáčce. Tyto pikantní a aromatické kuličky jsou skvělou volbou pro milovníky středomořské kuchyně. Navštivte náš web a objevte jednoduchý postup, jak je připravit doma a rozmazlit své chuťové buňky.

Suroviny:

  • 500g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 šálek bulguru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 rajčata
  • 400ml rajčatové omáčky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej

Postup:

  1. Nejprve si připravíme náplň pro kebbe. Nakrájíme cibuli na jemno a smícháme s mletým masem, bulgurem, skořicí, kmínem, solí a pepřem. Vypracujeme hladkou směs a necháme odpočinout.
  2. Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli a stroužky česneku. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a restujeme, dokud se rajčata nerozvaří a nezhoustne omáčka.
  3. Z masa vytvoříme malé kuličky a povaříme ve vroucí rajčatové omáčce. Vaříme asi 15-20 minut, dokud nejsou masové kuličky uvařené.
  4. Podáváme s čerstvým chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *