1. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Masové rýžové koule se šafránem jsou lahodným tradičním chutě plným jídlem, které překvapí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept plný šťavnatého masa a aromatického šafránu pro dokonalou kombinaci chutí. Tato jednoduchá a rychlá příprava bude skvělým přídavkem k vaší kuchyni.
Suroviny
- 250g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kombinace)
- 1/2 šálku vařené rýže
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kurkumy
- špetka safránu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Smíchejte mleté maso, vařenou rýži, cibuli, česnek, kmín, koriandr, kurkumu, šafrán, sůl a pepř v misce.
- Formujte směs do malých koulí a nechte odpočinout v lednici asi 30 minut.
- Rozpalte olej na pánvi a smažte koule, dokud nejsou zlatě hnědé a propečené ze všech stran.
- Podávejte teplé s omáčkou podle chuti.




