1. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová
Masové rýžové koule se šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Masové rýžové koule se šafránem jsou lahodným tradičním chutě plným jídlem, které překvapí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept plný šťavnatého masa a aromatického šafránu pro dokonalou kombinaci chutí. Tato jednoduchá a rychlá příprava bude skvělým přídavkem k vaší kuchyni.

Suroviny

  • 250g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kombinace)
  • 1/2 šálku vařené rýže
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kurkumy
  • špetka safránu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Smíchejte mleté maso, vařenou rýži, cibuli, česnek, kmín, koriandr, kurkumu, šafrán, sůl a pepř v misce.
  2. Formujte směs do malých koulí a nechte odpočinout v lednici asi 30 minut.
  3. Rozpalte olej na pánvi a smažte koule, dokud nejsou zlatě hnědé a propečené ze všech stran.
  4. Podávejte teplé s omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *