14. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Masový guláš bez smetany – tradiční české jídlo připravené bez mléčné složky. Vychutnejte si bohatou chuť hovězího masa a koření v tomto lahodném gulaši. Jednoduchý recept, který potěší celou rodinu.
Suroviny
- 500g hovězího masa na guláš
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce mleté papriky
- sůl, pepř
- 750ml vody
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a cibuli pokrájejte na drobné kostky. Česnek prolisujte.
- Na rozehřátém oleji osmahněte cibuli, přidejte maso a smažte dozlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek, mletou papriku, sůl a pepř podle chuti. Promíchejte.
- Zalijte vodou a vařte na mírném plameni do měkka, asi 1-1,5 hodiny. Občas promíchejte.
- Pokud je guláš příliš řídký, můžete zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě.
- Podávejte s knedlíkem nebo chlebem. Dobrou chuť!




