23. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Masový korma s rýží je lahodný indický pokrm, který si zamilujete. Tento recept vás naučí, jak připravit chutnou a aromatickou omáčku plnou lahodných koření a kousků masa, které se skvěle hodí k rýži. Nechte se unést exotickými vůněmi a ochutnejte křupavé kousky masa v lahodné omáčce! S tímto receptem si snadno přinesete příchuť Indie přímo do vaší domácnosti.
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 400g rajčat v konzervě
- 200ml kuřecího vývaru
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
- vařená rýže na podávání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a mleté maso. Osolte, opepřete a smažte dozlatova.
- Přidejte koriandr, kmín a papriku. Promíchejte a restujte dalších pár minut.
- Přilijte rajčata z konzervy a kuřecí vývar. Přiveďte k varu a nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut.
- Případně dochuťte solí a pepřem. Korma podávejte s vařenou rýží.




