19. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Milanesa de carne, známá také jako milánský řízek, je klasické jídlo argentinské kuchyně, které si zamilujete. Pokud rádi ochutnáváte nové chutě, určitě si vyzkoušejte tento výborný řízek, který je křupavý a lahodný. Podávejte s bramborovou kaší nebo salátem a užijte si dobroty z argentinské kuchyně! S receptem na Milanesa de carne schnitzel uspokojíte nejen své chuťové buňky, ale i své hladové bříško.
Suroviny
- 4 plátky hovězí pečeně
- 1 vejce
- 1 šálek strouhanky
- 1/2 šálek másla
- Sůl a pepř podle chuti
- Lžíce olivového oleje
Postup
- Plátky hovězí pečeně naklepeme do tenkých plátků.
- V misce rozšlehané vejce s trochou soli a pepře.
- Plátky masa obalíme v rozšlehaném vejci a poté vystrouháme strouhankou.
- Na pánvi rozpustíme máslo a olivový olej.
- Smažíme plátky masa z obou stran dozlatova.
- Hotové plátky maso osolíme a opepříme podle chuti.
- Servírujeme s plátkem citronu a přílohou podle vlastní chuti.




