19. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Milanesa de carne schnitzel
zdroj: Recepty 24/7

Milanesa de carne, známá také jako milánský řízek, je klasické jídlo argentinské kuchyně, které si zamilujete. Pokud rádi ochutnáváte nové chutě, určitě si vyzkoušejte tento výborný řízek, který je křupavý a lahodný. Podávejte s bramborovou kaší nebo salátem a užijte si dobroty z argentinské kuchyně! S receptem na Milanesa de carne schnitzel uspokojíte nejen své chuťové buňky, ale i své hladové bříško.

Suroviny

  • 4 plátky hovězí pečeně
  • 1 vejce
  • 1 šálek strouhanky
  • 1/2 šálek másla
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Lžíce olivového oleje

Postup

  1. Plátky hovězí pečeně naklepeme do tenkých plátků.
  2. V misce rozšlehané vejce s trochou soli a pepře.
  3. Plátky masa obalíme v rozšlehaném vejci a poté vystrouháme strouhankou.
  4. Na pánvi rozpustíme máslo a olivový olej.
  5. Smažíme plátky masa z obou stran dozlatova.
  6. Hotové plátky maso osolíme a opepříme podle chuti.
  7. Servírujeme s plátkem citronu a přílohou podle vlastní chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *