27. 12. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Chutná indická vegetariánská pochoutka Moong dal rýže s kari je plná exotických koření a lahodné chuti. Tento recept je snadno připravitelný a skvěle se hodí jako hlavní jídlo nebo příloha k dalším jídlům. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny:
- 1 hrnek moong dal luštěnin
- 1 hrnek rýže
- 2 lžíce kari koření
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 palice skořice
- 2 bobkové listy
- sůl a pepř podle chuti
- olej
Postup:
- Luštěniny a rýži opláchněte a namočte do vody přes noc.
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte kari koření, skořici, bobkové listy a promíchejte.
- Přidejte odkapané moong dal luštěniny a rýži a zalijte vodou tak, aby byly ponořené.
- Vše osolte, opepřete a nechte vařit na mírném ohni s přiklopeným poklicí, dokud nejsou luštěniny a rýže měkké.
- Pokrm podávejte teplý s nastrouhaným kokosem nebo bylinkami na ozdobu.




