5. 11. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de Peixe a Vegetais
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de Peixe a Vegetais je lahodná brazilská rybí a zeleninová kuchyně, společně vařená v kokosovém mléce s limetkou a palmovým olejem, přináší dokonalou kombinaci chutí a vůní. Vyzkoušejte tento exotický recept a přenesete se do tropických krajů!

Suroviny

  • 500g bílého rybího masa (např. treska nebo platýs)
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 limetka
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 půl lžičky koriandru
  • 1 půl lžičky kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji na kolečka nakrájenou cibuli, rajčata a papriku.
  2. Přidáme prolisovaný česnek, koriandr a kmín a podusíme a restujeme.
  3. Přidáme rybí maso nakrájené na menší kousky a orestujeme asi 5 minut.
  4. Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit asi 10 minut.
  5. Přidáme nakrájenou limetku a zakápneme citrónovým džusem.
  6. Osolíme a opepříme podle chuti.
  7. Podáváme s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *