5. 11. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de Peixe a Vegetais je lahodná brazilská rybí a zeleninová kuchyně, společně vařená v kokosovém mléce s limetkou a palmovým olejem, přináší dokonalou kombinaci chutí a vůní. Vyzkoušejte tento exotický recept a přenesete se do tropických krajů!
Suroviny
- 500g bílého rybího masa (např. treska nebo platýs)
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 limetka
- 400ml kokosového mléka
- 1 půl lžičky koriandru
- 1 půl lžičky kmínu
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji na kolečka nakrájenou cibuli, rajčata a papriku.
- Přidáme prolisovaný česnek, koriandr a kmín a podusíme a restujeme.
- Přidáme rybí maso nakrájené na menší kousky a orestujeme asi 5 minut.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit asi 10 minut.
- Přidáme nakrájenou limetku a zakápneme citrónovým džusem.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- Podáváme s rýží nebo pečivem.




