Moqueca de peixe com dendê je brazilské rybí jídlo plné exotických chutí a vůní. Díky použití oleje z plodů palmy dende, který dodává pokrmu charakteristickou barvu a chuť, si užijete skvělou kombinaci mořských plodů a exotických ingrediencí. Vyzkoušejte recept na Moqueca de peixe com dendê a dejte svému jídelníčku exotický nádech! Suroviny:
- 500 g bílého rybího masa (např. treska, platýs)
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 3 stroužky česneku
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce čerstvého koriandru
- 1 lžíce kuliček rozmarýnu
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžíce oleje z palmového ořechu (dendê)
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, papriky a česnek.
- Přidáme nakrájená rajčata, kmín, papriky, rozmarýn a osolíme a opepříme podle chuti.
- Pomalu přilijeme kokosové mléko a necháme vařit asi 10 minut.
- Přidáme kousky rybího masa a necháme vařit dalších 10 minut, dokud ryba není hotová.
- Nakonec přidáme olej z palmového ořechu (dendê) a na jemno nakrájený koriandr.
- Počkáme, až se vše dobře promísí a podáváme s rýží nebo bramborami.





