Moqueca de peixe com dendê je brazilské rybí jídlo plné exotických chutí a vůní. Díky použití oleje z plodů palmy dende, který dodává pokrmu charakteristickou barvu a chuť, si užijete skvělou kombinaci mořských plodů a exotických ingrediencí. Vyzkoušejte recept na Moqueca de peixe com dendê a dejte svému jídelníčku exotický nádech! Suroviny:

  • 500 g bílého rybího masa (např. treska, platýs)
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 3 stroužky česneku
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce čerstvého koriandru
  • 1 lžíce kuliček rozmarýnu
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžíce oleje z palmového ořechu (dendê)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, papriky a česnek.
  2. Přidáme nakrájená rajčata, kmín, papriky, rozmarýn a osolíme a opepříme podle chuti.
  3. Pomalu přilijeme kokosové mléko a necháme vařit asi 10 minut.
  4. Přidáme kousky rybího masa a necháme vařit dalších 10 minut, dokud ryba není hotová.
  5. Nakonec přidáme olej z palmového ořechu (dendê) a na jemno nakrájený koriandr.
  6. Počkáme, až se vše dobře promísí a podáváme s rýží nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *