Moqueca de peixe s ryžem je exotické brazilské jídlo plné chutí a vůní. Tento lahodný pokrm spojuje čerstvé rybí filé s k tomu perfektně hodícím se dužnatým ryžem. Připravte si tento jednoduchý recept a dopřejte si něco zcela nového a nezapomenutelného!
Suroviny:
- 500 g bílého rybího masa (např. tresky)
- 1 cibule
- 3 rajčata
- 1 limeta
- 400 ml kokosového mléka
- 1 paprika
- 1 pálka čerstvého kmínu
- 3 stroužky česneku
- čerstvá koriandr
- olivový olej
- sůl a pepř
- vařený jasmínový ryž
Postup:
- Na olivovém oleji osmahněte jemně nakrájenou cibuli, papriku a na kolečka nakrájený česnek.
- Přidejte rajčata nakrájená na kostičky, drcený kmín a zakápněte limetovou šťávou.
- Podlijte kokosovým mlékem a vařte asi 5 minut.
- Přidejte rybí maso nakrájené na menší kousky a dusíme dalších 10 minut.
- Na závěr vmíchejte nasekaný koriandr a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s vařeným jasmínovým ryžem.




