Moqueca de peixe s ryžem je exotické brazilské jídlo plné chutí a vůní. Tento lahodný pokrm spojuje čerstvé rybí filé s k tomu perfektně hodícím se dužnatým ryžem. Připravte si tento jednoduchý recept a dopřejte si něco zcela nového a nezapomenutelného!

Suroviny:

  • 500 g bílého rybího masa (např. tresky)
  • 1 cibule
  • 3 rajčata
  • 1 limeta
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 paprika
  • 1 pálka čerstvého kmínu
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvá koriandr
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • vařený jasmínový ryž

Postup:

  1. Na olivovém oleji osmahněte jemně nakrájenou cibuli, papriku a na kolečka nakrájený česnek.
  2. Přidejte rajčata nakrájená na kostičky, drcený kmín a zakápněte limetovou šťávou.
  3. Podlijte kokosovým mlékem a vařte asi 5 minut.
  4. Přidejte rybí maso nakrájené na menší kousky a dusíme dalších 10 minut.
  5. Na závěr vmíchejte nasekaný koriandr a dochuťte solí a pepřem.
  6. Podávejte s vařeným jasmínovým ryžem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *