Objavte kouzlo brazilské kuchyně s naším receptem na Moqueca z tresky a krevet. Tento bohatý a aromatický rybí pokrm s lahodnou kombinací tresky a krevet, ponořený do kořeněného kokosového mléka s čerstvými rajčaty a paprikami, přináší exotiku přímo na váš stůl. Moqueca je ideální pro milovníky mořských plodů a nabízí snadný způsob, jak připravit zdravou a voňavou večeři. Užijte si tento prostý recept, který je zároveň bohatý na chutě a barvy, a nechte se unést do srdce Brazílie při každém kousku.

Suroviny

  • 500 g filetů z tresky
  • 300 g krevet, oloupaných
  • 2 středně velké cibule, nakrájené na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 4 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 lžička papriky
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 1 limeta
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • Čerstvý koriandr nebo petrželka na ozdobení
  • Olivový olej

Postup

  • Rozehřejte olivový olej v hluboké pánvi nebo v hrnci.
  • Přidejte cibuli a česnek a restujte je, dokud nezměknou.
  • Přidáte papriky a krajčená rajčata. Vařte několik minut, dokud zelenina nezačne měknout.
  • Přidejte papriku a dobře promíchejte.
  • Pokračujte v přidávání kousky tresky a krevety. Vařte na středním ohni.
  • Ochutíte solí a pepřem. Přidejte kokosové mléko a přiveďte k mírnému varu.
  • Snižte teplotu a vařte vše do změknutí ryb a krevet, což by mělo trvat přibližně 10-15 minut.
  • Zakončete šťávou z limety a přidejte čerstvé bylinky.
  • Podávejte teplé, ideálně s rýží nebo kouskem čerstvého chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *