Objavte kouzlo brazilské kuchyně s naším receptem na Moqueca z tresky a krevet. Tento bohatý a aromatický rybí pokrm s lahodnou kombinací tresky a krevet, ponořený do kořeněného kokosového mléka s čerstvými rajčaty a paprikami, přináší exotiku přímo na váš stůl. Moqueca je ideální pro milovníky mořských plodů a nabízí snadný způsob, jak připravit zdravou a voňavou večeři. Užijte si tento prostý recept, který je zároveň bohatý na chutě a barvy, a nechte se unést do srdce Brazílie při každém kousku.
Suroviny
- 500 g filetů z tresky
- 300 g krevet, oloupaných
- 2 středně velké cibule, nakrájené na kostičky
- 3 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 4 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 lžička papriky
- 1 hrnek kokosového mléka
- 1 limeta
- Sůl a černý pepř podle chuti
- Čerstvý koriandr nebo petrželka na ozdobení
- Olivový olej
Postup
- Rozehřejte olivový olej v hluboké pánvi nebo v hrnci.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte je, dokud nezměknou.
- Přidáte papriky a krajčená rajčata. Vařte několik minut, dokud zelenina nezačne měknout.
- Přidejte papriku a dobře promíchejte.
- Pokračujte v přidávání kousky tresky a krevety. Vařte na středním ohni.
- Ochutíte solí a pepřem. Přidejte kokosové mléko a přiveďte k mírnému varu.
- Snižte teplotu a vařte vše do změknutí ryb a krevet, což by mělo trvat přibližně 10-15 minut.
- Zakončete šťávou z limety a přidejte čerstvé bylinky.
- Podávejte teplé, ideálně s rýží nebo kouskem čerstvého chleba.




