20. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Moules Frites s majonézou s cibulí.
zdroj: Recepty 24/7

Rozkošné belgické Moules Frites s majonézou a cibulí! Vychutnejte si toto tradiční mořské jídlo plné chutí a aromatů. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný zážitek přímo u vás doma.

Suroviny:

  • 1 kg slávek
  • 200 g cibule
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžička máta
  • sůl a pepř
  • 1 kg brambor
  • olej na smažení
  • 100 g majonéza
  • 1 cibule

Postup:

  1. Slávky očistíme a opláchneme. Nakrájíme cibuli na jemné kostičky.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme cibuli. Přidáme máta, sůl a pepř.
  3. Přidáme slávky do pánve a asi 10 minut podusíme pod pokličkou.
  4. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme je na hranolky. Smažíme je ve vroucím oleji do zlatova.
  5. Pro majonézu smícháme majonézu s nakrájenou cibulí a dochutíme solí a pepřem.
  6. Hotové slávky servírujeme s hranolkami a majonézou s cibulí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *