20. 2. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Rozkošné belgické Moules Frites s majonézou a cibulí! Vychutnejte si toto tradiční mořské jídlo plné chutí a aromatů. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný zážitek přímo u vás doma.
Suroviny:
- 1 kg slávek
- 200 g cibule
- 2 lžíce máslo
- 1 lžička máta
- sůl a pepř
- 1 kg brambor
- olej na smažení
- 100 g majonéza
- 1 cibule
Postup:
- Slávky očistíme a opláchneme. Nakrájíme cibuli na jemné kostičky.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme cibuli. Přidáme máta, sůl a pepř.
- Přidáme slávky do pánve a asi 10 minut podusíme pod pokličkou.
- Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme je na hranolky. Smažíme je ve vroucím oleji do zlatova.
- Pro majonézu smícháme majonézu s nakrájenou cibulí a dochutíme solí a pepřem.
- Hotové slávky servírujeme s hranolkami a majonézou s cibulí.




